Indskoling

En god start

Alle børn, der skal i skole for første gang, starter i børnehaveklassen. Det svarer til første klasse i Tyskland. Vores 0. klasse giver en blid start på skolelivet, og eleverne nyder særlig sprogstøtte på både deres modersmål og det andet sprog (dansk eller tysk). 

Indskoling

Vores indskoling omfatter 0.-5. klasse, der svarer til 1. til 6. klasse i Tyskland. Som i det danske skolesystem er der ingen niveauinddeling efter 4. klasse. Der er tre klasser pr. årgang med højst 24 elever pr. klasse. Hvis man flytter til København midt på skoleåret, eller man bor her allerede, og gerne vil have sit barn i Sankt Petri Skole (som Quereinsteiger), kan det være muligt at slutte sig til i løbet af skoleåret, såfremt der er plads i en klasse.  

Elever i grundskolen

Drenge

Piger

Antimobbestrategi

Det er vigtigt for skolen at opbygge trygge og tolerante børnefællesskaber, hvor man ser hinanden, og hvor forskellighed er en styrke for fællesskabet og læringen. Mobning er uforeneligt med skolens grundlæggende værdier. Elevernes trivsel kommer i første række. Under ledelse af vores specialuddannede AKT-lærere (Adfærd-Kontakt-Trivsel) trådte vores antimobbestrategi i kraft i 2017.  Målet er, at skolen skal forebygge og reducere mobning (digitalt og i skolen) så meget som muligt, og samtidigt øge elevernes generelle trivsel og mulighederne for at deltage i sikre læringsfællesskaber.

Hjælpsomhed og at tage ansvar er vigtigt for os. Vores tolerance stopper der, hvor intolerance begynder. Mobning, udgrænsning og lignende har ingen plads hos os.

Sproget som nøgle

En integreret del af vores skoleudvikling er vores dedikerede sprogudvalg. I de senere år er der udviklet et fremragende sprogkoncept, som har til formål at fremme elever på deres modersmål og det andet sprog.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Skolebibliotek

Skolebiblioteket bruges ikke kun til læsning i fritiden, men også til undervisningsopgaver. Fra 4. klasse og op gives der også informationer om bibliotekets funktioner, brug af kortindeks og systematisering af bøger og der afholdes læsearrangementer, som f.eks. læsenat, Vorlese Wettbewerb og lignende.
 

Mediekoncept

Med mediekonceptet ønsker vi at sikre, at alle studerende får et vist grundlæggende kendskab til IT og medier i 1. til 9. klasse.

Støttetimer

Specialuddannede lærere og yderligere supporttimer er tilgængelige for studerende med særlige læringsbehov (LRS, dyscalculia). Finansieringen dækker begge sprog. 

Projekter og aktiviteter

På Sankt Petri Skole er der mange spændende muligheder uden for klassen for at deltage i projekter og aktiviteter. 

Miljøråd

Greta Thunberg er dit forbillede? Så er miljørådet lige dig. Vores miljøråd er forpligtet til at gøre vores skole grønnere og mere bæredygtig.

Børnekor

Kinderchor Sankt Petri er Sankt Petri Skoles kor, og det organiseres i tæt samarbejde med Sankt Petri Kirke. For tiden synger mere end 70 børn i koret. De ugentlige prøver finder sted i fire grupper, som øver separat efter alder og musikalsk erfaring. Det er frivilligt at deltage i børnekoret.

Prøverne holdes i i Sankt Petri Kirkes Christian-V.-Sal
Instrueres af Jonathan Sievers, kontakt: 33933874, kirchenmusiker@sankt-petri.dk
Latin AG

Carpe diem! Latin lever, og du taler mere latin, end du tror. Skole/skole, Frugt/frugt, Kollega/kollega er blot et par ord, der kommer direkte fra latin. Formålet med Latin AG er, udover at lære latin, at have et særligt fokus på at dykke ned i den antikke verden og romerriget. Vi læser latinske tekster, møder magtfulde senatorer, ængstelige slaver, elegante matroner, og stærke gladiatorer. Men hvad ville den romerske antik være uden sine guder og helte! På Ny Carlsberg Glyptotek udforskes romersk-græsk mytologi i alle dens facetter. Men at bringe latin til live betyder også at opleve kultur med alle dine sanser. Typiske romerske fester fejres på Sankt Petri Skole (f.eks. Saturnalie fest i december), og vi udforsker den latinske køkken.

Som en lille “bivirkning” fremmer latin en dybere forståelse af europæisk kultur og sprog og baner vejen for mange studieforløb. Vi arbejder i grupper med gode lærematerialer.

Jugend musiziert

Jumu er den største musikkonkurrence for unge i Tyskland. Næsten en million børn og unge har deltaget i “Jugend musiziert” i de mere end 55 år konkurrencen har eksisteret. For mange af disse unge var konkurrencen det første skridt i en succesfuld musikkarriere.

Konkurrencen omfatter både instrumental- og vokalmusik og er tænkt som et incitament til at lave musik, finde musikalske  talenter tidligt og til at promovere unge musikere.

Siden 1997 har Jugend musiziert også været afholdt på mange tyske udenlandsskoler i region 2 (tidligere Nord- og Østeuropa),

København har deltaget med sin egen regionale konkurrence på Sankt Petri siden 2010 og fejrede sit 10 års jubilæum i 2019. I 2021 er skolen vært for den store Jumu konkurrence.

Skolens avis

Skoleavisen udkommer hvert kvartal. Her vil du lære, hvordan aviser bliver til, og du er selv med i arbejdet. At være journalist, skrive artikler, redigere tekster, layout, tage billeder – der er mange måder at være aktiv i skolens avis.

Skoleorkesteret

Skoleorkesteret på Sankt Petri Skole ledes af Margit Birken og øver om mandagen fra klokken 15.45 til 16.45 i musiklokalet i Larslejsstræde.
Alle elever på vores skole, der spiller et orkesterinstrument og ikke længere er begyndere, kan deltage – uanset hvilken musikskole de modtager deres undervisning fra. Det er gratis at deltage.
Musikglade orkesterentusiaster bør kontakte Margit direkte.

Programmering AG

under opbygning

FN's rollespil

Kommunikation, samarbejde, kompromis – det er diplomatiets tre vigtigste ord. I skoleåret 18/19 deltog Sankt Petri Skole for anden gang i en simulering af FN processerne, vi var gæster i parlamentet i Kiel. Ud over vores seks delegerede samledes mere end 400 andre unge med interesse for politik fra Tyskland og fra tyske skoler rundt om i verden. Og du kan være der næste gang!

Jugend forscht
Vi er en munter gruppe på omkring 5 – 10 studerende, der mødes omkring en gang om ugen. Arbejdet foregår i små grupper – du kan også arbejde alene på projekter, som du har valgt sammen med læreren.
Projekterne beskæftiger sig med videnskabelige spørgsmål, som vi besvarer både teoretisk og med eksperimenter. Vi har blandt andet beskæftiget os med energibesparelsesmuligheder på vores skole. Et andet projekt drejede sig om brændselsceller på skibe og et behandlede kølesystemer til underjordiske rum.

 

Vi forsøger at besvare spørgsmålene ved hjælp af eksperimenter, overvejelser og internet-forskning.

Når projekterne er afsluttet, er der mulighed for at deltage i Jugend forscht eller Schüler experimentieren i februar og marts i Schleswig-Holstein.

Musical
Siden 2009 har Sankt Petri Skole haft tradition for musical. Eleverne fra 8. og 9. klasse forbereder sammen i “MusPra” Musisk-praktiske fag, en musical der bliver opført i november-december.
Sankt Petri Fim Festival

Hvis der er en lille filmskaber i dig, så er den årlige Sankt Petri Film Festival lige noget for dig.

Indmeldelse

Her finder du indmeldelsesblanketten og ofte stillede spørgsmål, med besvarelser på de mest almindelige spørgsmål om skolepenge, adgangsbetingelser, eksamener og karakterer.

 

Til indmeldelseOfte stillede spørgsmål