Melda Akbaş – læsning

Vi havde læst hendes bog.

Vi havde allesammen en forestilling om, hvem hun var.

Vi var alle positivt overraskede, da hun så endelig besøgte os.

Melda Akbas er en ung kvinde fra Berlin, som har skrevet bogen : „So wie ich will - Mein Leben zwischen Moschee und Minirock“.
Den 1. december 2010 var elever fra Nærum Gymnasium, 1. G fra Zahles gymnasium samt vores 9. og 10. klasse samlet i Nørregade for at høre Melda Akbas læse op fra sin bog og herefter samtale med eleverne om bogen.
Mødet var arrangeret i samarbejde med Goethe Instituttet.
Det var spændende at få læst kendte passager op af bogen af forfatteren selv. Hun tilføjede endda anekdoter, som ikke stod i bogen.
Melda er datter af tyrkiske forældre og er vokset op i Berlin. Hun har taget studentereksamen i Berlin og fortæller i sin bog om sin barndom i Berlin med tyrkiske forældre. Samtalen med eleverne var da også centreret om tyrkiske kvinders integrationsproblemer i det tyske samfund. Det blev snart tydeligt, at det er de samme problemer, som forekommer i Danmark. Hendes bog er et forsøg på at komme med forslag til, hvordan disse integrationsproblemer kan løses.
Vi takker for den fantastiske læsning, og ønsker Melda Akbas alt godt i fremtiden.

En forfatter læser fra sin bog

se bogen . . .