Vores møde med den tyske forbundspræsident

Torsdag, den 06.05.2010

Torsdag den 6. maj var en stor dag for 8.A. Klassen skulle tage del i en militær hyldest til ære for Kosovos præsident. Klokken 9 skulle 8.a være ved sikkerhedskontrollen ved Forbundspræsidentens hovedbygning i Berlin. Klassen så hvordan den tyske marine, det tyske luftvåben, de tyske fodtropper samt Forbundshærens musikkorps marcherede gennem Bellevue slotspark . Herefter blev 8. A hentet af en medarbejder og alle gik ind i præsidentpalæet, hvor klassen blev til klokken halv ti. Der var der lidt ventetid til de to præsidenter kom. Først blev Kosovos nationalhymne spillet og herefter Tysklands nationalhymne.

Da dette var overstået, gik de to præsidenter forbi klassen, og snakkede med eleverne. De ville blandt andet vide, hvilken skole klassen kom fra. Herefter gik alle tilbage til præsidentpalæet og traf en Hr. Dorn, som gik med eleverne ind i en af de seks konferencerum. Her fik alle noget at spise og drikke, hvorefter turen gik til Bellevue slot. Klassen fik lidt problemer med politiet og præsidentens sikkerhedstjeneste, som ikke vidste, hvad klassen skulle. Alt gik herefter godt og klassen kom til tiden til fotograferingsaftalen med Forbundspræsident Horst Köhler. Horst Köhler snakkede med klassen, og da han fik at vide, hvilken skole 8. A var fra, huskede han med det samme, at Richard von Weizsäcker havde været elev på Sankt Petri. Så skulle præsidenten videre i sit program. For 8. A var det en stor oplevelse. Også med tanke på at Timo fra 8.A, som helt selv havde taget initiativet til at kontakte præsidenten, blot havde kontaktet ham et par uger forinden.

Oversat fra Timo Holtappels' artikel om 8.A’s møde med Forbundspræsidenten.

Die 8A mit Horst Köhler - dem deutschen Bundespräsidenten (klicken um zu vergrößern)

Der deutsche und der kosovarische Präsident