Teaterblod og romantik i musicalen ”Romeo og Julie” på Sankt Petri Skole

Fredag den 12. marts 2010 gik tæppet for andet år i træk op for Sankt Petri Skoles årlige musical opført af skolens MUSPRA III hold.

Salen i Kulturhuset Indre By sydede af spændt forventning fra såvel bedsteforældre, forældre og søskende, som var mødt op for at se eleverne fra 8. og 9. klasse opføre ”Romeo og Julie”. Der var meldt udsolgt både på premiereaftenen og til de to forestillinger lørdag.

Musicalen var fantastisk flot sat op, og skuespillerne var yderst overbevisende i deres roller. De gik op i skuespillet med liv og sjæl og havde tydeligt levet sig ind i den Shakespearske handling. Kampscenerne var gjort ekstra realistiske med dramatisk teaterblod, som trillede ned langs kinden på de døende. Romantikken var i højsædet mellem de to hovedpersoner.
Kostumerne var kreative og på én gang moderne og klassiske. Julies kjole var kreeret af det flittige kostumehold og bestod af hvidt stof besat med blonder af kinesisk avispapir.
Dansescenerne, kampscenerne og de musiske indslag leveret af et utrolig dygtigt band viste endnu engang, hvor kreative og selvsikre kunstnere eleverne på Sankt Petri Skole er. Indslagene dannede et fint intermezzo mellem akter og scener.

Bag kulissen emmede det af virkelyst, og det krævede stor koncentration og organisering at holde orden på skuespillernes kostumer og rekvisitter. Lyd og lys skiftede naturligt med stemningen på scenen og blev ført med erfaren hånd.

I pausen hørte man ros både på tysk og dansk til eleverne og ikke mindst de lærere – Marion Noell, Claus Andersen, Ingrid Carøe Pedersen, Daniel Rigg, Albert Schulz og organisten i Sankt Petri Kirche Mark Baumann - der stod bag forestillingen. Musicalen sluttede med stående applaus, blomster og glade miner fra eleverne på scenen, som nu kunne se tilbage på en veloverstået pragtpræstation. Tak til alle for en overdådig musical.