Richard von Weizsäckers besøg på Sankt Petri Skole

Den 9.oktober 2009 gik et ønske i opfyldelse for en af Sankt Petri Skoles tidligere elever. Richard von Weizsäcker besøgte Sankt Petri Skole, hvor han lærte at læse og skrive.

Fint besøg

Sådan gik det til, at SFO’ens børn fik fint besøg i skolegården om eftermiddagen den 9.oktober 2009. Richard von Weizsäcker - tidligere borgmester i Berlin og Tysklands sjette forbundspræsident, den danske klima- og energiminister Lykke Friis - tidligere prorektor ved Københavns Universitet samt tidligere Petrianer, den tyske ambassadør Dr. Johann Christoph Jessen samt den tyske kulturattaché Christian Baukhage mødtes med skoleleder Dagmar Leng Mortensen og skolekommissionens formand Stefan Reinel for at indånde en smule Petriluft.
Det venskabelige møde i skolegården med børnene og lederen af SFO’en Peter Ambs-Thomsen og den hyggelige stemning gav en forsmag på, hvad besøget ellers bød på.

Reception

Der var herefter reception på skolelederens kontor, hvor flere medlemmer af Skolekommissionen var til stede: Næstformand Dr. Ingeborg Zint-Dyhr, skolekommissionsmedlem Susanne Beyer Svendsen samt Magerita Axtmann Hansen (sekretariat).

Besøg i et klasselokale

Efter receptionen gik selskabet en etage højere op i skolebygningen. Da Richard von Weizsäcker trådte ind i sit tidligere klasselokale, fandt han en hilsen på tavlen fra 5.b’s elever: „Hjertelig velkommen Richard! Din 5.b.“
I klasselokalet lod de „tidligere elever Richard og Lykke“ minderne passere revy. De satte sig på en skolebænk og glædede sig over hilsenen fra 5.b, som selvfølgelig blev besvaret med: „Tusind tak! Jeres Richard.“
Det var en skøn eftermiddag, som ikke vil blive glemt lige med det samme.

En elev fra Sankt Petri Skole hilser på de tidligere elever Richard von Weizsäcker og Lykke Friis i skolegården. I baggrunden til venstre : Kulturattaché Christian Baukhage. Til højre : Den tyske ambassadør i Danmark Dr. Johann Christoph Jessen.

Reception på skolelederens kontor.
Fra Skolekommissionen deltog:
Formand for Skolekommissionen Stefan Reinel, Skolekommissionens næstformand Dr. Ingeborg Zint-Dyhr, Skolekommissionsmedlem Susanne Beyer Svendsen samt Magarita Axtmann Hansen
(sekretariat).

Richard sender en hilsen tilbage: „ Tusind tak! Jeres Richard.“

Endnu engang den skønne følelse af at være elev på Sankt Petri Skole.