Den årlige fejring af Elysée-traktaten på Prins Henrik Skole

Af Andreas og Katharina 8.B

Fredag den 22. januar var begge 8. klasser inviteret over på den franske skole i København Prins Henrik Skole i anledning af Elysée - traktatens 47-års jubilæum. Traktaten har siden sin ikrafttræden sikret et venskab mellem Frankrig og Tyskland. Det er et venskab, som også vores 8. klasser på Sankt Petri Skole har med eleverne fra Prins Henrik Skole.

Dagen indledtes med en spændende rundvisning på Prins Henrik Skole. Herefter var der taler, som blev holdt af den franske ambassadør Bérangère Quincy og den tyske ambassadør Dr. Johann Christoph Jessen. Desuden blev ordet givet til vores skoleleder Dagmar Leng Mortensen, som i sin tale understregede sin glæde ved venskabet mellem de to skoler.

Herefter var der elevpræsentationer af fransk og tysk kultur. Eleverne fra den franske skole havde lavet en flot miljødemonstration på tysk. Vi havde lavet en video, hvor vi viste rundt på vores skole - på fransk selvfølgelig.
Efter de spændende indslag var der en buffet og pizza til eleverne. Vi fik snakket med vores franske venner og hyggede os i hinandens selskab. Det var en rigtig god dag, og vi er glade for vores venskab med den franske skole.

Den tyske ambassadør Dr. Johann Christoph Jessen og den franske ambassadør Bérengère Quincy.

Gitte og Lea (8a) fra Sankt Petri Skole

Rektor fra Lycée francais Prins-Henrik: Bernard Luyckx