7.x på skolebesøg i UN City

Mandag 26. november 2019 var 7.x på skolebesøg i UN City for at få en introduktion til FN’s Verdensmål. Gennem diskussioner og opgaver fik eleverne viden om alle Verdensmålene, hvor de er kommet fra, hvordan de hænger sammen og hvorfor de er vigtige og relevante – selv for os i Danmark!

Besøget startede med en kort introduktion til FN-organisationernes arbejde, og hvad der foregår i bygningen. Herefter fulgte en rundvisning i den flotte bygning, som en del elever var imponerede over.

I de følgende aktiviteter blev det diskuteret, hvem Verdensmålene er lavet for, og hvordan vi hver især kan bidrage til at nå dem. Her drejede det sig bl.a. om, hvorfor vi fx bliver nødt til at tænke over egne forbrugsvaner fx tøj- og medieforbrug.

Besøget gav på en meget fin måde eleverne en forståelse for problematikker rundt omkring i verden, viden om FN’s arbejde samt en indsigt i egen rolle i verden og i Verdensmålene. Der blev også givet inspiration til, hvordan de i deres egen hverdag kan hjælpe med at nå Verdensmålene til år 2030.

Christa Ajufo