Skolen i top på både absolutte karakterer og ”løfteevne”

Sankt Petri Skole har rigtigt gode elever og lærere – og sammen bliver alle endnu bedre. Sidste skoleårs FP9 prøver gav et historisk godt resultat for eleverne. I de fem obligatoriske fag blev det til et gennemsnit på 9,5, hvad der ikke bare er en forbedring fra forrige år, men også er et af Danmarks højeste.

Nu er den årlige måling på ”løfteevne” kommet og offentliggjort i Berlingske den 19. november. Løfteevnen er skolens evne til at flytte eleverne fagligt fra et givet udgangspunkt, som er bestemt af variable som f.eks. forældrenes uddannelsesbaggrund og andre
sociale forudsætninger. Hvis eleven har et – på papiret - godt udgangspunkt med hjemmefra, forventes det tilsvarende, at man allerede ligger højt i fagligt niveau, og skolen skal derfor løfte fra et højt niveau til et endnu højere.

Sankt Petri Skole ligger i den nye måling på en delt tredjeplads ud af 1415 skoler, med et karaktergennemsnit på 1,1 højere end det kunne forventes, og det er et virkeligt godt resultat, som vi er meget stolte af.

Mogens Kristensen