Den kongelige patron

 
Skolen har indtil den dag i dag en særlig tilknytning til det danske kongehus, som er bevaret i den ældgamle stilling Kongelig Patron. Den Kongelige Patron er kongens tilsynsførende, oprindelig i finansministerens person, men nu varetaget af en stiftsamtmand. Skolens Kongelig Patron er i dag generalløjtnant Kjeld Georg Hillingsø.
 

Kjeld Georg Hillingsø er født 1935 i Århus. Hillingsø begyndte sin karriere i Søværnet, men gik i 1956 over i Hæren, hvor han blev løjtnant i 1959. Efter skiftende tjeneste i stabe og geled samt som lærer på Forsvarsakademiet og Hærens Officersskole blev Hillingsø i 1991 generalmajor og chef for Hærens Operative Kommando; i 1993 blev han generalløjtnant og chef for Enhedskommandoen for Den Nordlige Del af NATOs Centralregion (BALTAP) og chef for Forsvarets Operative Styrker. Han gik af i 1995.

Kjeld Hillingsø er gift med Birgitta Hillingsø, født Iuel. Han er far til skuespilleren Ellen Hillingsø og til tidligere formand for Læger uden Grænser, læge Jens Hillingsø.

 

Und HIER können sie die eigene Vorstellung unseres königlichen Patrons aus der Petri Post lesen.  (PDF)

 
 Dimmission 2014
 
 
Kjeld Georg Hillingsø
 
 
Oktoberfest 2010
 
Ihre Majestät Margrethe II. und der königliche Patron Generalleutnant Kjeld Hillingsø anlässlich eines Festgottesdienstes 2016
Larslejsstræde 5 1451 København K | Tlf: +45 33 13 04 62 | E-mail: kontor@adm.sanktpetriskole.dk