NYHEDER


 

Fransk – tysk venskab

54 årsdagen for underskrivelsen af Le Traitée de l ’Élysée

 

Fredag 20. januar markerede vi på Sankt Petri Skole ved en festligholdelse i Chr. V sal 54 året for underskrivelsen af Elysée traktaten, fransk-tysk venskabsaftale. Der er tale om en årligt tilbagevendende begivenhed med deltagelse af repræsentanter fra den tyske og franske ambassade, skoleledelserne fra Lycée Prins Henrik og vores skole og ikke mindst elever fra vores respektive skoler.

Til at lede os gennem dagens store program havde vi to 8. klasses elever : Emma Krühne ( Lycée Prins Henrik ) og Felix Neuenfeldt ( Sankt Petri ). En opgave de to klarede med bravour.

Programmet blev indledt med dejlig klavermusik af Caroline Kokholm fra 9.B. Herefter fulgte korte indlæg fra skoleledelserne og taler af den tyske ambassadør, Claus Robert Krumrei og den franske ambassadør François Zimeray. Efterfølgende endnu et musikalsk intermezzo. Denne gang en fransk trio, der fremførte ”Riverside” af Agnes Obel.

Endelig var det elevernes tur til at præsentere deres fransk-tyske indslag. Et par uddybende ord om dette. Igennem de sidste 15 år har fransklærerene p&ar