Teatertur: Tartuffe

Vi har i 7A arbejdet med stykket Tartuffe, Moliere og oplysningstiden. Der har også været noget om Ludvig Holberg, Erasmus Montanus og den Politiske Kandestøber. Alt dette har været under temaet Drama, som vi har arbejdet med i dansk hos Mette Boestrup. Efter at have læst om det, tog vi ind for at se stykket Tartuffe.

Da vi mødtes foran Betty Nansen Teatret, var hele klassen i godt humør. Vi tog et billede foran bygningen, og gik så ind i forhallen. Med det samme opdagede vi en bar med drikkevarer og snacks. Mange havde penge med og købte også noget der senere. Vi gik ned i garderoben, og hængte vores overtøj. Da klassen kom op igen, var hallen allerede fyldt med, mest ældre, mennesker. Dørene åbnede, og vi fandt vores pladser øverst i teatersalen. Lyset blev slukket, og teaterstykket gik i gang. For alle dem der ikke har set teaterstykket, så er der her et kort referat: Den rige Orgon tager den fattige, men godmodige Tartuffe ind i sit hus. Men er Tartuffe virkelig så hellig, som han siger? Det spørger tjenestepigen Dorine sig selv, og sammen med Orgons kone, Elmire og hans søn, Damis vil hun afsløre Tartuffe. Men Orgon tror ikke på dem, og fortsætter med at give alt hvad han ejer, inklusive hans datter Marianne til bedrageren. Marianne vil egentlig giftes med Valere, og det er også et sideproblem i stykket. Elmire overtaler Orgon til at ligge en fælde for Tartuffe, og hun er lokkemaden. Tartuffe afsløres, men Orgon har allerede underskrevet en kontrakt, som giver Tartuffe alt hvad Orgon ejer. Stykket ender med at kongen takkes for at redde dagen. Helt i oplysningstidens ånd.

Det var en god oplevelse og der blev grinet meget. Selve stykket blev fremført på gammeldags sprog, men med moderne replikker indimellem. Der var henvisninger om Moliere og oplysningstiden. Det at vi havde arbejdet med stykket hjalp med at forstå forestillingen. Alt i alt har det været et godt forløb, og vi har lært om genren drama, og oplysningstiden.

Annabel, Bertram og Emma, 7A
Larslejsstræde 5 1451 Kopenhagen K | Tlf: +45 33 13 04 62 | E-mail: kontor@adm.sanktpetriskole.dk