Vores TV-gudstjeneste i ZDF i august 2015

Langt over 600.000 husstande i Tyskland, Østrig, Schweiz og selvfølgelig i Danmark var med den 30. august, da vores TV-gudstjeneste blev sendt på den tyske TV-station ZDF den 30. august.
Her kan man læse optaktsartiklen, der stod i Der Nordschleswiger den 29. 8.:
 

Optagelses-location kirke

ZDF-TV-gudstjeneste Sankt Petri Kirke København den 30. august

 

På et eller andet tidspunkt mærkede de medvirkende, hvordan deres knæskaller begyndte at sitre. Ikke fordi nervøsiteten ved tanken om at stå i en fyldt kirke foran snurrende TV-kameraer næste dag blev for overvældende. Det var snarere tegn på træthed efter lyd- og placeringsprøver, koncentreret fremførelse af tekster og efterlevelse af gode råd fra ZDF's TV-crew.  

Ca. 600.000 TV-tilskuere fra ind- og udland kommer til at fejre gudstjeneste med os under mottoet Højt mod nord, dyb himmel. Gudstjenesten tematiserer, om man i et af verdens lykkeligste lande, Danmark, overhovedet har behov for tilsigelsen om en forjættende himmel i de hinsides - apostlen Peter, til hvem nøglerne til himmeriget er givet, repræsenterer, at vi alle har fået adgang til den himmelske lykke.

Helt siden oktober sidste år arbejdede sognepræst Peter Krogull, kantor Mark Baumann og en repræsentant fra menighedsrådet på konceptudviklingen for gudstjenesten under ledelse af Elke Rudloff, EKD's ansvarlige for ZDF-gudstjenester. Børnekor, konfirmander, medlemmer af menigheden indgik i gudstjenesten for at gøre den så tilskuervenlig som muligt. På tysk, dansk og med et lille bidrag på engelsk.

Ved synet af kabler, kameraer og alskens anden teknik, som satte deres præg på kirkerummet under søndagens optagelser, sagde et medlem af menigheden halvvejs forskrækket, at kirken jo næsten ikke var til at kende igen. Men da orglet begyndte at spille, og liturgien bar menigheden gennem gudtjenesten, føltes det meget velkendt: en tankevækkende og glad gudstjeneste.

 

To gange om året transmitterer ZDF en tysk gudstjeneste fra udlandet. Efter København kommer turen til Mexico.

 

Claudia Hoffmann Dose

 

Und hier kann man sich den Gottesdienst noch einmal anschauen!