Kulturnat 2014 - Sankt Petri holder populariteten

Igen var årets kulturnat en stor succes i Sankt Petri. Mange Københavnere og nogle internationale gæster oplevede en kirke med en helt særlig atmosfære, lyttede til kirkemusikken og deltog i de dansksprogede rundvisninger i gravkapellerne. I løbet af natten den 10. oktober gik mere end 3000 ind ad kirkens hovedindgang, oplyst af en 3 meter høj olielampe.

Endnu engang tusind tak til til de frivillige for deres kæmpestore og uvurderlige indsats før, under og efter kulturnatten. En særlig tak for kirkekontorets grundige forberedelse af arrangementet med Bettina, Horst og Elisa i spidsen og ikke mindst en tak til Kirsten og Horst for deres indsats i Cafë Sankt Petri. Her kunne der købes sandwiches og wraps samt kaffe, te,  vin og vand. Udover lækkerierne til den søde tand, var der i år også købes sunde snacks i sortimentet.

Oprydningen om natten og næste morgen klarede Bettina og Stefan i en ruf i fællesskab med det øvrige team.

Musikprogrammet med Mark Baumann havde disse highlights: en orgelkoncert af Johann Sebastian Bach og en kammerkoncert med Sonata Violino Solo, folie, barokviolin, barokcello og cembalo. Derudover sang Kantorei Sankt Petri motetter fra Heinrich Schütz' åndelige kormusik.

Med stor kyndighed og udholdenhed præsenterede Johanna, Christen, Mechthild og Tobias gravkapellerne.  Næsten samtlige rundvisninger var totalt booket, og kun på rundvisningen kl. halv ti var der en enkelt overskydende timebillet. Guiderne mødte således godt og vel 700 interesserede, som havde valgt at bruge tiden på at få den dansk-tyske historie ind under huden. 

Med stearinlys i hænderne og en økomenisk andagt ledet af sognepræst Peter Krogull med organist Mark Baumann blev der sat et stemningsfyldt punktum for natten. 

Næste år vil vi være på banen med et nyt program og vil igen tålmodigt besvare de klassiske spørgsmål som  “Er Sankt Petri en katolsk kirke?”, “Man behøver da ikke et kulturpas for at komme ind i kirken, vel?" og “Hvor er nedgangen til krypten?"

 

Harm Otten