Skolernes Motionsdag 2014

Dyrehaven lå badet i et blidt efterårssollys, da horder af københavnske skoleelever, i hvad der forekom at være en uophørlig menneskeflod, bevægede sig i broget flok mod den ikoniske røde indgangsport til Guds (næsten) fri natur i Dyrehaven.

Samlingsstedet var under egene, og det velforberedte orga-team stod klar til at sende eleverne af sted på årets enkeltstart.
Løbet blev givet frit i flere tempi for at undgå tumult ved målstregen, men snart bevægede alle sig i løb, gang og alt derimellem ud på den krævende rute, der bød på brunstigt brølende råvildt, gummigeder, en gravko og mere fra parkens fauna.

Der blev gået til den i de aldersintegrerede grupper, og af mange løb både 10 kilometer og mere. Sådan!
Efter to timer med høj puls blev løbet indstillet, og dommerpanelet tog fat på den komplicerede opgave med at finde en vinder ud fra kriterier, der tog højde for antal elever og deres alder.
Resultatet blev tæt, men til slut kunne 2.a og 8.a i fællesskab udråbes til årets vinderhold med imponerende 7,07 runder pr. deltager i gennemsnit.
Ud over pokalen for den længste tilbagelagte distance, udråbtes - ikke mindre ærværdigt - årets holdånds-hold. Således blev 4.c og 5.a behørigt hyldet for kampråb, udklædning og gejst .

Ved 12-tiden fyldtes Klampenborg Station atter med børn, som trætte og i det store og hele tilfredse tog plads i de ventende tog, der tilbagelagde de resterende kilometer, som lå mellem os og ferien.