50- årsdag for Elysée-traktaten  - 22. Januar 2013

Med den tyske ambassadør Herrn Michael Zenner, den franske ambassadør Madame Véronique Bujon-Barré og med den danske undervisningsminister Christine Antorini

Proviseure Angèle Direnberger, Prins Henriks Skole – Dagmar Leng Rasmussen (Rektor), Sankt Petri Skole

Frankrig og Tyskland fejrer snart 50- årsdagen for Elysée-traktaten, som blev underskrevet den 22.1.1963 af den daværende franske præsident Charles de Gaulle og den daværende tyske forbundskansler Konrad Adenauer. På statsniveau etablerede man således et fransk-tysk venskab og skabte dermed et tæt bilateralt samarbejde, som er unikt i sin tæthed og intensitet.

For at fejre denne vigtige dato i de fransk-tyske relationer på behørig vis har begge regeringer i anledning af 50-årsdagen for Elysée-traktaten skabt et fransk-tysk år (september 2012 – juli 2013). I løbet af denne periode vil en række arrangementer beskæftige sig med videreudviklingen af det fransk-tyske partnerskab. Også i Danmark vil der være en del arrangementer i forbindelse med Elysée jubilæet.

Elysée

Sankt Petri Skole

Festlighederne i Danmark indledes med et fælles arrangement, som ledelsen, eleverne og lærerne fra den franske skole i København, Prins Henriks Skole og den tyske skole Sankt Petri Skole inviterer til. Vores elever vil præsentere en række projekter for at markere det tætte dansk-fransk-tyske samarbejde på undervisningsområdet her i Danmark.