Sankt Petris kommende sognepræst

Klart afstemningsresultat pegede på Pastor Krogull fra Duisburg

 
Peter Krogull (38) blev den absolutte topscorer blandt de tre kandidater, som menigheden kunne stemme på som den kommende sognepræst. Han fik hele 84,7 % af de afgivne stemmer og tiltræder således sin stilling til august 2012, når sognepræst Markus Löwe og familie som planlagt vender hjem til Tyskland.
„Jeg tager imod valget af hele mit hjerte," sagde Peter Krogull, hvis glæde over resultatet endda kunne høres gennem en skrattende mobilforbindelse, da menighedsrådet gav ham den gode nyhed, umiddelbart efter at stemmerne var blevet talt op.
 
Peter Krogull har høstet mange erfaringer bl.a. gennem sit embede som sognepræst ved den traditionsrige Salvatorkirke i Duisburg, der på samme måde som Sankt Petri Kirke ser sig selv som en åben citykirke. Blandt mange andre aspekter bidrog udlandsopholdene i USA, London og Skotland, som både Peter Krogull og hans kone Heike (36) har med sig i bagagen fra deres studietid, til, at menigheden kunne tro på, at de som familie evner at slå midlertidigt rod ved Øresund sammen med deres sønner Niklas (5) und Fabian (3). Helt fremmed vil Danmark dog ikke være for den lille familie, der har holdt mange ferier i Danmark, hvilket dog ikke forleder dem til at tro, at de sproglige udfordringer vil være de eneste, der skal tages i en helt ny hverdag i København. Niklas begynder i Sankt Petri Skole efter sommerferien, Fabian kommer til at gå i en dansk børnehave, mens Heike Krogull, der er gymnasielektor i engelsk og evangelisk religion, i første omgang vil sætte alle kræfterne ind på, at familien kommer godt fra start i det nye kapitel i familiens liv.
 
Selvfølgelig vil der gå et stykke tid, inden familien og menigheden vil have følelsen af at være kommet i mål sammen. Men hvis man kan klare et ansættelsesforløb, der strækker sig over næsten et trekvart år, som EKD's (Evangelische Kirche in Deutschland) procedure foreskriver, har man allerede forlods bevist vilje til at holde ud. Som maratonløber kender Peter Krogull alt til udholdenhed.
Claudia Hoffmann Dose
 
 
 
Familie Krogull
Larslejsstræde 11 1451 Kopenhagen K | Tel: +45 33 13 38 33 | E-mail: kirchenbuero@sankt-petri.dk