Fredag den 13. maj læste forfatteren Judith Hermann op i Christian den 5. sal. Foredraget var organiseret sammen med Goethe-Instituttet og Sankt Petri Skole.

Publikum var gymnasieelever fra Nærum Gymnasium, Borupgaard Gymnasium, Akademisk Studenterkursus,  Sankt Petri Gymnasium und Sankt Petri Skoles 9. klasser.

Judith Hermann læste først sin fortælling „Rote Korallen“. Herefter begyndte en samtale, Hvor Judith Hermann talte om sin hverdag og om grundene til, at hun skriver. Hun fortæller om det at kunne rive sig løs som i „Rote Korallen“. Når hun skriver, kan hun ikke høre radio eller læse avis. Det er som larm på det hvide papir.

Til hver af hendes historier er der et autobiografisk element. En virkelig kerne. Mere her

Judith Hermann læste fortællingen „Sommerhaus, später“ som afslutning på foredraget. Og da vi spurgte os selv: Hvad sker der nu ?, svarede hun: „Det skal I træffe jeres egen beslutning om!“

Vielen Dank an alle, die diese Veranstaltung möglich gemacht haben! Wir freuen uns schon auf die Fortsetzung!

Værker:

Sommerhaus, später, Erzählungen (1998)
Nichts als Gespenster, Erzählungen (2003)
Alice, Erzählungen (2009)

Priser:

1999 Förderpreis des Bremer Literaturpreises
1999 Hugo-Ball-Förderpreis
2001 Kleist-Preis
2009 Friedrich-Hölderlin-Preis

"Nichts als Gespenster" wurde verfilmt. Hier gehts zum Trailer NICHTS ALS GESPENSTER.