Fra idé til CD – i Helsingør!

Et digt af Kurt Tucholsky, to professionelle musikere og 30 elever –hvad kan man få ud af det ?

Den 10. und 11. februar 2011 mødtes 30 gymnasieelever fra Helsingør Gymnasie og Sankt Petri Skole for at tage del i en workshop, hvor et digt skulle laves til en sang.

Workshoppen blev ledet af to musikere fra Hamburg, Fabio Niehaus og Sandro Jahn, som hjalp eleverne med at arbejde sig frem til en melodi og en passende rytme til teksten „Augen in der Großstadt“ (1930) af Kurt Tucholsky.

Eleverne syntes, at det var en god måde at lære tysk på. De fandt ud af, at de var bedre til tysk, end de havde troet. Hver elev fik en cd med den færdige sang, som er blevet rigtig god!

„Først var jeg ret negative indstillet. Jeg måtte stå tidligt op og køre langt.  Men det var virkelig en super oplevelse, og jeg er glad for at have været med”. – Nancy Nabipour

Tak til Goethe Instituttet og lærerne Marion und Catarina!